lantlollan

Senaste inläggen

Av Cia Andersson - 12 juni 2012 09:55

Kemikaliefritt myggmedel för häst och hund:
0,5 l vinäger, 1 l vatten, 1 hel vitlök, 1 kryddburk rosmarin.
Skär vitlöken i små bitar. Koka allt i någon timme. Låt svalna och ställ i kylen ett dygn. Sila blandningen. Fyll på med 1 l vatten. Häll i sprayflaska. Färdig att använda!
Trevlig myggfri sommar!
 

ANNONS
Av Cia Andersson - 11 juni 2012 11:28

Eftersom jag ligger hemma och är vrölförkyld ligger jag här och surfar (tack och lov för laptop´s).

På mitt favoritdiskussionsforum Ryttarfiket, togs det upp det här dilemmat med SVANSAR.

Detta är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat.


Idealsvansen ska vara utväxt upptill, ha lite självfall och vara tjock och lång.


Ponnysvansen ska vara tjockare och rejälare, medans strohästsvansen ska vara med "elegant". Shettlandsponnyn och öven andra ponnyraser ska ha en rejäl tjock välväxt svans från top till tå så att säga.


Hemma i stallet på Applagården har vi Gesas  (Ägs av Jenny O.) Gesas svans är drömsvansen, lång fin tjock och väskött. Denna Haflingerdam har en sån fantastisk svans så att andra hästägare blir gröna av avund.

Utnämner här med GESA till Drottning över snyggaste svansen och finaste hjärtformade hästbaken   .

 

  


Sen har vi Helges (ägs av Camilla) Hans svans är alla halvblods idealsvans, fin välväxt elegant, tjock, fint fall och bra längd.


 

Den mörkbruna hästen är Helge, ni ser ju själva.. här i hagen utan att den är iordninggjord.

Rosea brevid, den bruna, hare helt ok svans lång men rätt så tunn denna bilden är från 2010, då hon var i min ögo.


 

Här har vi Rosea igen, svansroten är inte riktigt utväxt här, hon hade trimmad svans (eller skrubbad?) när jag köpte henne.. den hade växt ut lite vid köpetillfället, så jag gissar på att hon skrubbade den i transporten från Holland.

Hyffsat bra längd men rätt tunn.

  


 

Här har Vi Romantiques svans, bilden är från 2007. Hans svans lät jag också få växa ut när jag köpte honom 1990, så på denna bilden hade den ju fått växa några år...

Från början hade han en fantastiskt tjock och lång svans.. dessvärre gick han med en unghäst på bete ett år som friserade svansen för honom. Ändå är jag nöjd med svansen som den ser ut här.

På ålderna höst fick han problem med nacken när det blev kallt, det problemet avhjälptes enkelt med att låta hans tjocka man få växa sig lång.

  


   

Så har vi Winstons svans. också riktigt fin, bra fall snygg upptill (av sig själv) dock hoppklippt här, men det var precis när jag köpt honom i mars 2011.


 

Här är Winston i April 2012, LÅÅNG.. jo tack till och med i mina ögon, enligt mitt tycke ska längden vara strax ovanför kotan.

 

Ungefär denna längden tycker jag är bra, kan vara några cm kortare, men detta är innom ramarna. Detta är Winston igen, maj 2012, när han står och filosoferar vid bindräcket hemma på Applagården.


ANNONS
Av Cia Andersson - 9 juni 2012 21:48

Fy sjutton vad det har regnat natten till idag och på förmiddagen.

Gick till stallet för att ställa in Winston så att han skulle få TORKA upp ordentligt inne i ett par timmar och äta kraftfoder och hö.


Väl där träffade jag C. och J., J. var såå sugen på att åka till GeKås och det höll jag ju inte in med att nu började jag verkligen få ett uppdämt BEHOV av att åka dit jag också. Regnet öste ner...  och så värst ridsugen var man ju inte i alla fall.

Tog med mig vovvarna och promenerade hem igen till familjen för att prata om tankarna med maken på en spontanutflykt till metropolen Ullared.

Tja, svarade han, jag behöver faktiskt ha lite pikétröjor och något par jeans... Axel har ju vuxit som ogräs så han behöver verkligen en uppdatering av garderoben. Speciellt ridbyxor nu när han ska på ridläger.

Strax där efter var herr W ute i hagen och jag och J i bilen på väg mot ULLARED!


 

Här är jag med mina RÖDA ridbrallor för 105 kr, 2 sortering -fast jag har inte hittat felet. Så har jag en piké (märket "polo")och nya ridstrumpor.

 

Axel med nya ridbrallor och en kul t-shirt + ridstrumpor.


 

Axel och jag med våra röda gummistövlar för 129 kr. Axel har nya shorts med tufft tryck och en tränings t-shirt.

själv har jag en kakifärgad kjol och en långärmad t-shirt.


 

Kunde inte bestämma mig för vilken kjol jag skulle köpa så det blev en jeanskjol också och denna toppen.

Lägg gärna märke till mitt designade halsband unikt av sitt slag tillverkat och skapat av Eric-sonen.


Och nu undrar ni förståss om Bobben fick några kläder. -Ja det fick han ett par jeans och några pikétröjor.


Så klart blev det annat smått och gott också. Winston fick en FUL flughuva som jag fått tips om att den var bra. Sen gick jag igenom hästavdelningen med ett mantra "Inga, täcken, inga Shabrak, inga grimmor..." höll i ett par fina marinblåa benlindor och motstod att köpa dem. Fast ångrar mig nu...


Winston och Co fick dagen till ära byta beteshage till stora hagen då klöverhagen var helt slut på vettig mat. Så de hade nog skönt och gick där och strosade i bland stora hagens dungar och kullar.Av Cia Andersson - 3 juni 2012 17:25

Idag har jag levererat detta pannbandet till Krisse det ska bli en födelsedagspressent till dottern.

 

Det är jättekul att få så bra feedback på det man gör   

Lycka till med dit nya pannband Jenny.


Har du ett eget pannband som du vill ha blingat så gör jag det gärna 400 kr (om du står med pannband)

Fixar jag pannbandet, slätt från HÖÖKS, så kostar det 550 kr.Av Cia Andersson - 27 maj 2012 19:07

   Vilken härlig helg!   

I lördags bar det iväg till Hällingsjö för att rida dressyr. 2 st L.B1

http://www.hallingsjoryttarforening.se/page3.html


Tävligen var lika välordnad och trevlig som vanligt och vädret var varmt och svettigt. Men jag gillar ju värme framför kyla  .

Som framridning passade jag på att skritta ut en sväng på dessa fina preparerade ridvägar som de har runt Berga gård. Säger bara! OH LALA! underbart!

Första ritten blev rätt så tittig och så var det ju det där med ÖVERGÅNGARNA....


Till andra ritten försökte jag verkligen att få till ramen och halvhalterna och det lyckades bättre. Galopp delen i programmet blev riktigt bra. Sen vinglas det endel i traven och jag tror att det beror på att jag är lite för mesig och rider ut honom väl lång och försöker kompencera det med att öka tempot...

Vilket inte är så lyckat eftersom både form och bjudning går till spillo då.

Dagens låt på hjärnan var Moa Lignells "When I held you"

http://www.youtube.com/watch?v=VRdNLbZI2RI


Något som jag blev väldigt glad för var att jag blev erbjuden en plats i Hällingsjös dressyrlag till hösten. De ville ha en LA ryttare... Nu är vi ju inte riktigt där ännu, men det värmer hjärtat att man har folk som tror på en. Så jag tackade så mycket för erbjudandet och sa att det kändes väl tidigt nu och att jag inte var säker på OM jag kunde få till det tidsmässigt som läget är nu.


Dagen till ära hade jag fått med Anna-Lena och Vackra Top Step och vi hade med oss min härliga väninna Kristina och den sötaste hästskötaren Jenny.


 


Väl hemma igen och efter en stunds landning (TUPPLUR) i solstolen. Kom Anna-Lena körandes, hon hade fått blodad tand och hade en ny  dressyr clearround på gång. Hon övertalade mig att åka med eftersom jag ändå hade allt så gott som klart... denna clearround ägde alltså rum I DAG på mors dag.

Sagt och gjort: bar jag tillbaka grjeerna till bilen igen och i morse var jag i stallet och flätade upp och knoppade en mycket förvånad herr W.

Sen hängde vi på kärran och så klart hade Jenny tid och lust att följa med som hästskötare igen.

Sen styrde vi kosan mot TOKARP

http://stalltokarp.snabber.se/ridskolan.asp utanför Gånghester. På radion spelade vi naturligtvis erovisionsschlagerfestivalens (långt ord eller hur) VINNARLÅT EUFORIA med LOREEN!


Idag nöjde jag mig med att rida en LB:1, kände att dagsformen kunde pressas till det och det var nog för mig. Winston kändes väldigt fräch och fin, han bara älskade underlaget på framridningen m Tokarps görfina nybyggda manege. När vi väl kom ut i paddocken fortsatte vi att njuta av ytterligare ett superbra underlag och gjorde vår premiär med dressyrstaket. Winston brydde sig inte nämnvärt om staketen utan skötte sig väldigt bra. Däremot var det som vanligt jag som inte höll ihop honom riktigt i övergångarna - visserligen saknar han styrka för det också.... men det kommer... det kommer... Han är ju faktiskt bara riden vettigt med ordning sedan i november förra året här hos mig.

Dagens låt på hjärnan blev av någon anledning "vart jag mig i världen väder, står jag här med tomma händer och väntar på att någon ska rädda mig"

http://www.youtube.com/watch?v=ZYCqNe_i29U

Kanske kan bero på att Axels klass ska sjunga den på skolavslutningen, det händer ju att han övar på den.


Tokarp var ett jättemysigt ställe och Lena och My var verkligen jätte trevliga. Vi kommer garanterat att komma tillbaka för att rida på fler av deras tävlingar. Så skönt, välkomnande och avslappnat med ordning och reda.

Jag tyckte ju det var ett superbra ställe att få möjlighet att miljöträna Winston på ytterligare ett ställe och som vanligt så uppförde han sig som den gentlemannen som han är   

När jag ridit klart blev jag stående och pratade med Lena som äger Tokarp. Hon frågade om det var Winston från Kicki på häststället. När jag sa att det var det berättade hon att Kicki berättat kärlekssagan om hur det gick till när han blev min   . Jag fick också reda på att Winston varit på träningar på Tokarp förut... så då var det väl så att det var Winston som fick miljöträna sin matte då   


Sen fick jag beröm för hur fin Winston var och det vet ju alla hästägare att berömmer man någons skyddsling så blir mattehjärtat överfullt av glädje.


 


Helgens skörd blev alltså två rostetter = 2 godkända ritter (över 55%)


Nu har jag massor att öva på och har fått riktig blodad tand, vill MERA!!!


Väl hemma i högsommarvärmen, som vi haft hela helgen ville ungarna åka till sjön och bada. Kände att det fanns massor att göra med dammsugning osv... men tog med badkläderna och stängde dörren och tog med mig ungarna till stranden.

     

UNDERBART!

till och med jag dök i vattnet som höll 20 grader C i YTAN....


Nu i skrivande stund dammsuger ungarna och maken sätter igång grillen efter sin Cykeltur (på dryga 10 mil - vätternrundan hägrar).


Så jag kan inte annat än att sitta här och vara så lycklig över att helgen har varit så UNDERBAR!!!
Av Cia Andersson - 23 maj 2012 14:04

Efter tävlingen i Hällingsjö har jag haft en hel del att fundera på:

- takten, att inte rida "ut" Winston och låta honom bli forserad.

- ramen, att hålla ihop.. båda mig själv och hästen.

Dax att vrida upp ridningen ett snäpp till och att vara mer koncekvent och direkt i hjälpgivningen. Så nu får jag vässa till min ridning lite till (med betoningen på att det ska vara på ett positivt sätt).


Själv har jag kämpat på med ichiasen, som varit och är små jobbig. Har gått till min supergoa kiropraktor Martina, på Stationshuset i Sandared.

http://www.stationshusetsandared.se/


Eftersom jag har gått med detta lite för länge, så har ju ridningen så klart blivit lidande av detta. Det blir ju lite till att starta om. är khuvudet dumt - så får kroppen lida. Det räcker ju liksom med det där andra som jag ändå har med mig i bagaget.

Men man ska inte skylla på skoskav utan ta tag och göra det bästa av situationen och alltid lär man sig något på vägen.


Tränar på för Jossan, Jossan är Toppen!! Det går bra siktet är framåt och utvecklingen går åt rätt håll. Kanske inte så fort, men allt som går framåt känns bra och grundligt.


I förra veckan fick jag möjlighet att träna för A.M igen. JÄTTEKUL! hoppas att det inte ska dröja för länge till nästa gång. Fick flera kvitton och flera bra tips att ha med på vägen.

Har även fått en ny läxa att fatta galopp för inner skänkel, framgent är det mer fördelaktigt när det blir aktuellt för byterna och så blir fattningarna rakare och lättare att fpå på en linje (annars blir det ju risk för dubbla spår med "tagen bakdel"). Man ska ju ha siktet ställt framåt   


Här är en länk till dagens genomridning av L:B1 programmet:

http://www.youtube.com/watch?v=HsP-SdenH6M&feature=youtu.be

Visst finns det mycket att förbättra.


Så som bland annat: serpentinbågarna, rakriktningarna.. övergångarna, ännu fler HALVHALTER. Galoppfattningarna, rundningen i volterna främst i galoppvolterna. Att andas och rida "lagom" i mellangångarterna, hörnpasseringarna....


Som lite undanflykt kan jag tillägga att jag har några stenar att veja för och så lutar "banan" mot Jossan som filmar.


För er som har lite fantasi kan ni tänka in staket och bokstäver på lämpliga ställen på banan, kanske också lite fina blomkrukor när ni ändå är igång och fantiserar   

Själv har jag stegat ut på-äng- banan, till ca 20 m X 40 m och har lite stenar i hörnen som riktmärken.

Allt går bara man har lite goodwill och livlig fantasi   .


På lördag ska vi åka till Hällingsjö igen och rida 2 st LB, nu hoppas jag att jag har lyckats plocka upp fler grejer till denna gången så att prestationen kan bli bättre och att jag verkligen kan komma mig för att RIDA programmet så som jag bör.


Annars har sommaren kommit hit. Den rullade in i söndags och nu har Winston och hans kompisar fått gå över i en av sommarhagarna och där går de runt och NJUER av att vara häst större delen av dygnet. Så nu hoppas jag att vi ska få mer hull på herr Winston och att vi så småningom kan omsätta det i muskler.

 
Av Cia Andersson - 5 maj 2012 16:32

Är just hem kommen från en helt underbar dag på dressyrclearround i Hällingsjö på Berga gård.

Vi hade förmånen att ha Jossan (min goa tränare) med oss. Det är verkligen guld värt att ha henne med.


Det var Winstons första "tävling" med mig om man inte räknar dressyrryttartestet på Häststället (fast det får man väl räkna som hemmaplan för herr W.)

När vi kom fick vi reda på att vi var  SENA... och jag blev stressad. HATAR ju verkligen att ha ont om tid.

Så skyndade mig att få ut Winston och komma igån med framridningen. Jösses så forserat det blev och Winston tappade både bjudning och form. Allt bara känndes helt pannkaka. Sen visade det sig att vi visst hade tid GOTT OM TID. Så efter lite resonemang med Jossan, gjorde vi en omstart på framridningen och konsentrerade oss bara på övergångar - back to basic, helt enkelt... och där hittade jag min fina häst igen.


Väl inne på banan fick Winston MYCKET att titta på.


Inför andra starten var Winston sig själv igen, mjuk fin och med på noterna. Inne på banan gick det också bättre än första start och både Winston och jag trivdes som fisken i vattnet...

Även om vi båda får se till att skaffa oss mer tävlingsrutin tillsammans. Alla måste ju starta någonstans och här börjar vår resa på tävlingsbanorna, först kör vi gräsrotsnivå för att sikta uppåt framåt och att så småningom avancera i lugn och ro, vi har gott om tid.

Såna här trevliga tävlingar ger helt klart MERSMAK!


Vi red LB:1 två gånger och det jag är mest stolt över är att Winston fick 7:or på sina gångarter och att jag fick 7:or på min sits.

Härliga dommarkommentarer   

"En fin och positiv häst med utstrålning"

"Prydlig och mjuk sits"


Så nu är jag äckligt nöjd och belåten.


Tack för det kära tränare, Jossan   och min supergoa kiropraktor, Martina Barker på Stationshuset i Sandared  , som fick göra ett livräddnings inhopp i går kväll då jag hade så ont i vänster ben och upp i länd och korsrygg så att jag inte kunde använda den sidan.


Vad jag nu har att tänka på till nästa gång är att rida ihop Winston mer och att göra minst dubbelt så många halvhalter. Behöver också se till att galoppfattningarna sitter som en smäck, blev ju lite frustrerade för både Winston och mig när jag helt plötsligt kunde använda vänster sida (hi,hi) sen är det övergångarna och tempoväxlingarna.. och så vill jag öva mer på den ökade skritten.


Nåväl, vi hade ju inte det bästa resultatet på tävlingen.

Men jag tror nog att vi hade roligast och njöt av att bara få komma ut.

Winston sköter sig som en riktig gentleman och jag bara älskar att få komma ut med honom. tids nog kommer detta att bli så bra!


Tack till Jossan som inte bara supportade med allt praktiskt och instruerade mig utan även tog så många fina kort på oss.

Det är ju LYXIGT så det skriker om det att ha tränare och fotograf i en och samma person.

 

Här nedan följer några av bilderna som Joséphine-Natalie Beckman har tagit idag, vill ni ha fina bilder på era hästar går det bra att anlita Jossan, kontakta mig här på sidan så vidareförmedlar jag kontakten:

             Av Cia Andersson - 1 maj 2012 18:26

Hej hopp,

 

Här nedan är familjen Carlbergs fina arabkille Shalle med sitt nya pannband:

   

 

 

Idag har jag varit med ungarna på Westerntävligarna i Fristad. Väldigt trevlig och gemytlig tillställning med många fina hästar och väldigt många trevliga människor.


Där hade de även en "loppmarknad" där man kunde sälja lite smått och gott och köpa ännu mer. Hade plockat ihop lite som bara låg här hemma och passade även på att lägga fram ett par pannband till försäljning. Så nu får vi se hur det gick. Reade pannbanden för 400 kr st, fast då var det ju på "återanvända" pannband, så det var väl skäligt.


 
Presentation


Detta är en blogg som handlar om det som kretsar runt mig och mitt liv. Familjen, HÄSTEN och det som ligger mig varmt om hjärtat.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ lantlollan med Blogkeen
Följ lantlollan med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se